Om een aantal mensen binnen je organisatie een gezamenlijke email-box te laten delen, kun je een Office 365 groep voor deze mensen aanmaken
Raadpleeg zonodig Microsoft's online support artikel
Create an Outlook.com group and add members.

• Open Outlook.
In het getoonde voorbeeld betreft dit Outlook Online.
  • Scrol, in het linker navigatiepaneel naar Groepen en klik op de optie Nieuwe groep.

Het venster Nieuwe groep wordt geopend:
  • Vul de gegevens voor de nieuwe groep in.
Groepsnaam en emailadres:
Wanneer je een naam hebt ingevoerd, wordt een voorgesteld e-mailadres gegenereerd.

Privacy:
Groepen worden standaard als Privé aangemaakt. Dit betekent dat alleen goedgekeurde leden in jouw organisatie kunnen zien wat zich in de groep bevindt

Selecteer Openbaar als je een groep wilt maken waarvan iedereen binnen je organisatie de inhoud kan bekijken en tevens lid kan worden.

Alle gesprekken en gebeurtenissen verzenden naar de Postvakken IN van de leden:
Schakel dit selectievakje desgewenst in om leden de mogelijkheid te geven alle groepsgesprekken en -gebeurtenissen in hun Postvak IN te zien, zonder naar de afzonderlijke groep te hoeven navigeren. Leden kunnen deze instelling voor zichzelf wijzigen.

• Klik op Maken.
Het venster Leden toevoegen wordt geopend:

Je kunt hier direct de leden voor je nieuwe groep selecteren en toevoegen, maar je kunt dit ook later doen.
  • Klik op Niet nu om dit venster te verlaten zonder leden toe te voegen.

Je nieuwe Office 365 groep is gereed.
In de Inbox van de groep zie je een emailbericht waarin is toegelicht wat je met een Office 365 groep kunt doen.
Alle leden ontvangen een welkomst emailbericht:

Onderin dit emailbericht kunnen ze gelijk aangeven indien ze geen berichten meer in hun inbox willen ontvangen.
Om alle mailberichten in de mailbox van de groep te zien, moet een groepslid in Outlook naar de groep toe scrollen.